Qui som?

El Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras neix dels interessos i inquietuds d’un grup de joves locals que comparteixen un mateix afany per la divulgació de la cultura i el coneixement. En aquest sentit, consideren que a Vila-seca existeixen actualment les condicions suficients per intentar impulsar un projecte basat en el model i l’experiència dels centres d’estudis que des de fa anys han proliferat arreu del país. En aquest sentit, la iniciativa sorgeix del convenciment que la creació d’un centre d’estudis local pot contribuir significativament a la dinamització cultural del municipi, sumant-se així a l’esforç conjunt que en aquest àmbit realitzen les entitats i associacions ja existents.

QUÈ FEM?

L’objectiu principal del Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras és impulsar i difondre al nostre municipi els valors consubstancials amb el coneixement i la cultura. Per dur-ho a terme, ens proposem organitzar i promoure activitats de marcat perfil cultural que abordin temàtiques i qüestions susceptibles de generar un ampli interès públic i que es recullin en formats atractius i diversos per tal d’emfatitzar també la seva finalitat divulgativa. Dins aquest ampli ventall d’activitats es contemplen, a tall d’exemple, l’organització de conferències, presentacions de llibres, exposicions, jornades, tallers, o l’edició de publicacions.

COM ENS ORGANITZEM?

Funcionem de forma totalment democràtica. No solament perquè considerem que és el sistema més just i representatiu, sinó perquè creiem també que la participació directa és la millor manera de fer totalment partícips del projecte a tots els socis i sumar, d’aquesta manera, totes les idees i iniciatives possibles per tal d’enriquir contínuament el centre d’estudis. En aquest sentit, ens esforcem per a que tant la presa de decisions com l’execució de les activitats siguin al més consensuades possible.

Els òrgans de decisió del Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras són l’Assemblea General de socis i sòcies que es celebra anualment, i les reunions periòdiques de la Junta (que estan obertes a tots els socis que hi vulguin assistir) on es gestiona el dia a dia de l’activitat del centre.

PRINCIPIS

El Centre d’Estudis Vila-secans “Maria Elena Maseras” és, per damunt de tot, un projecte local, entenent aquest concepte en la seva accepció més complerta. Local en la mesura en què el projecte està orientat a contribuir a la dinamització de la vida cultural del municipi, i de forma molt especial, a posar en valor i reivindicar la seva història i el seu patrimoni. Però local també pel que fa a la voluntat d’assumir en les diferents activitats que es promoguin una perspectiva nítidament vila-secana tant pel que fa a la temàtica i l’enfocament, com als actius amb què comptar per dur-les a terme.

Volem ser un espai plural que sàpiga donar compte de l’enorme amplitud que tenen els àmbits de la cultura i el coneixement. D’aquesta manera, la interdisciplinarietat ha de ser una de les senyes d’identitat del projecte, ja que partim d’una concepció integral del coneixement i considerem que totes les seves branques han de ser cultivades per tal de poder obtenir una sòlida visió de conjunt de les coses.

El projecte assumeix també un ineludible compromís amb el rigor acadèmic i científic pel que fa al contingut de les activitats promogudes. Tanmateix, això no és obstacle en cap cas per dotar a aquestes activitats d’un caràcter eminentment divulgatiu i orientat cap a tot el públic vila-secà, ja que tenim el convenciment que és precisament a través d’aquesta tasca de difusió del coneixement i la cultura que podrem reivindicar el seu indispensable i incalculable valor social.

logo

2 thoughts on “Qui som?

 1. Bernardeta Roigés 30 gener, 2016 / 7:19 pm

  voldria inscriure’m. Com contactem? B. Roigés

  M'agrada

  • cememvs 1 febrer, 2016 / 4:42 pm

   Hola Bernardeta:

   Li hem enviat un correu electrònic responent a la seva qüestió.

   Gràcies,

   CEVS Maria Elena Maseras

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s